Studie Safari (studiekeuze)

"SAWUBONA"

Ik ben Nicolette


Jaren heb ik drie grote dromen gehad: coachen, (taarten) bakken en een koffiebar runnen. Alleen dacht ik altijd dat ik maar één droom mocht hebben. Daarom was ik steeds opzoek naar hoe ik van één van die drie een carrière kon maken… 


Toch is het mij gelukt om een droombaan te vinden! Soms ligt het antwoord zo duidelijk voor je neus dat je het zelf niet eens ziet en soms moet je wat verder puzzelen. Mag ik jou helpen bij het leggen van die puzzel?

Studie Safari

Nederland telt ruim 1.200 beroepsopleidingen, MBO en HBO...


Hoe weet je dan, als je jong bent, al wat je moet kiezen? Dit traject is speciaal opgezet voor jongeren die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het kiezen van een beroepsopleiding.


Immers: een opleiding is de basis voor je toekomst.


Tijdens dit 3+ maanden traject kom je erachter welke opleiding bij jou past, wat jouw talenten zijn en waar jij energie van krijgt. 

Studie Safari 

met Big Five for Life

Big Five for Life laat je ontdekken wat je talenten, drijfveren en passies zijn zodat je doelen duidelijk worden. Je ontdekt wat je wilt en hoe je succesvol kan zijn. De uitkomsten worden gekoppeld aan de juiste studie- en beroepskeuze. Leren wordt weer leuk omdat je jouw dromen vorm gaat geven.

Hoe Wie Wat Waar?

Opbouw van het traject

Het traject duurt in totaal 3+ maanden


1. Je start met een 5 daagse (intro)workshop. In deze workshop ontdek je wat je echt wil doen in je leven en welke opleiding of beroep hier het beste bij past. Voor aanvang van de driedaagse workshop is er een telefonisch intakegesprek.

  • Dag 1: Wie ben jij en waar kom je vandaan?
  • Dag 2: Waar sta jij nu?
  • Dag 3: Wat wil je en wat wil jij niet meer?
  • Dag 4: Een kijkje in de toekomst (beroepsoriëntatie)
  • Dag 5: Waar wil ik naar toe en hoe kom ik daar?

+ Dag 6: Terugkomdag voor evaluatie, reflectie en intervisie


2. Daarna krijg je nog 90 dagen e-coaching met aanvullende opdrachten.
Je krijgt praktische tips, inspiratie om al het nieuws in de praktijk te brengen en het resultaat te verankeren.


3. Gedurende deze periode worden er (digitaal) pulsemetingen gedaan. Je ontvangt en beantwoordt een online survey.


Door middel van smileys wordt deze beantwoord en kan je extra feedback geven. Gestart wordt met een nulmeting met aanvullend nog 5 extra metingen. De metingen geven een goed overzicht van de ontwikkeling. Deze worden continu, en realtime, in een online dashboard weergegeven.


4. Aan het einde van de 90 dagen is er nog een terugkom moment van 1 dagdeel om de ervaringen met elkaar te delen, de resultaten te evalueren en verder te verankeren. De pulsemetingen worden daarna nog 3 maanden voortgezet.


Gedurende het gehele traject houd ik contact met je. Je kan ook zelf op elk moment contact met mij opnemen om vragen te stellen of zaken waar jij tegen aan loopt voor te leggen, via de CoachApp.


Direct resultaat

Op basis van de persoonlijke reden van bestaan en de 5 belangrijkste levensdoelen (Big Five for Life) wordt een passende beroeps-/ onderwijskeuze gemaakt. Aan het einde van de driedaagse workshop heeft de jongere een top drie van opleidingen en/of leerwerktrajecten om verder te gaan ontdekken. De vraag wordt dan: welke opleiding past het beste bij wat je wilt in je leven? Welke acties horen hier bij richting mijn succes?


Gedurende de 90 dagen e-coaching wordt de jongere geholpen het geleerde verder te verdiepen, te verankeren en in beweging te blijven richting hun eigen kracht.

Na afloopt van de driedaagse workshop worden de mogelijke studiekeuzes teruggekoppeld naar de doorverwijzers.NB. Dit traject kan zowel online als offline in OSO bij de kerk (Garmerwolde, Groningen)Voor wie is dit bedoeld?

Voor de jongere die…
• wil starten met een studie/opleiding
• is vastgelopen met een studie/opleiding
• gestopt is met zijn studie/opleiding en een nieuwe richting wil zoeken.

CONTACT US

vraag meer informatie aan over de Studie Safari


 
 
 
Leerling/student
Decaan/mentor/begeleider
Ouder/verzorger