Nicolette

Nicolette

  Waarom één droom najagen als je er ook drie tegelijk kan verwezelijken?


 

Jaren heb ik drie grote dromen gehad: coachen, taarten bakken en een koffiebar runnen. Alleen dacht  ik altijd dat ik voor een baan maar één droom kon hebben.  Daarom was ik steeds opzoek naar hoe ik van één van de drie een carrière kon maken… 


Vele vacatures heb ik afgezocht en verschillende banen heb ik uitgeprobeerd, maar nergens vond ik

echt uitdaging in. Totdat ik “The Why Café” van John Strelecky las. In dit boek las ik over hoe deze dromen juist samen kunnen werken en elkaar versterken. Enthousiast kwam ik thuis met een grote glimlach op mijn gezicht en die glimlach is sindsdien (bijna) niet meer weg gegaan.


Ik wil mensen letterlijk en figuurlijk voeden: met lekkere taartjes en koffie, maar vooral met inspiratie waarmee mensen worden aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen en hun eigen weg te vinden. Want van (werk)geluk kan je alleen genieten als je luistert naar wat jouw hart écht zegt en je de weg van je dromen volgt.En natuurlijk kan dat niet op een lege maag. Omdat ikzelf een gluten intollerantie heb, is alles wat op de kaart staat gemaakt van glutenvrije ingredienten. Maak van je zwakte punt je kracht zeggen ze ook wel. Coach bij coaching maak ik hier gebruik van. Vanuit mijn eigen problemen als dyslectische student help ik studenten op weg naar het diploma.  Door vallen en opstaan heb ik mijn droom gevonden dit wil d.m.v. oefeningen uit de menukaart, Inspiratie- en Discovery workshops en individuele coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en loopbaan met jullie delen en hoop daarmee  jullie voorbij een bore-out te helpen op weg naar een droomleven.


“Droom niet je leven, leef je dromen!"

Dat is wat ik elke dag weer probeer te doen en dat is waar ik een grote glimlach van op mijn gezicht krijg.

Hoe ik bijna in een bore-out terecht kwam.


Ken je dat gevoel dat je een baan moét vinden? Overal heb je al gesolliciteerd en hoewel je een leuk CV hebt, het lukt je niet om een  inspirerende baan te vinden... Maar omdat er toch brood op de plank moet komen, grijp je dan maar elke baan aan die je kan vinden. Helaas ben je na een maand in deze baan de uitdaging al kwijt. Ik ken dit gevoel helaas wel... Al was er echt niks mis met die baan en het bedrijf  is goed voor haar werknemers, deze baan paste gewoon niet bij mij!


De verveling in mijn werk haalde veel energie uit mijn lijf. Uitgeblust plofte ik elke middag thuis op de bank na een dag werken. Ook op andere dagen had ik geen energie meer om te werken aan mijn andere baan; mijn eigen bedrijf waar ik veel passie in kon stoppen en normaal ook veel energie van terug kreeg  (Guideline Trainingen). Ik ging zelfs leuke dingen uitstellen en ook mijn relatie kreeg het  moeilijk doordat ik op vrije dagen vaak niet echt een goed humeur had... Ik  had veel  loopbaandromen, maar voor mijn gevoel kon ik daar niet bij komen. Deze dromen leken ongrijpbaar, waardoor ik mij vast  voelde  in een  baan zonder uitdaging.


Er wordt veel geschreven over een burn-out, maar wat ik ervaarde was eigenlijk het begin van het tegenovergestelde. De term 'bore-out' is nog relatief nieuw en wordt door onderbelasting op het werk veroorzaakt, bijvoorbeeld omdat het werk te eentonig of uitdagingsloos is, met als symptomen onder andere vermoeidheid, hele lage energie en prikkelbaarheid.


Helaas zijn er vele met mij die gebrek aan uitdaging dagelijks ervaren. Ik was er redelijk snel bij, herkende dit gevoel en heb verandering aangebracht in mijn leven. Dat kan jij ook!Kom je  op de koffie voor meer inspiratie?


Mijn reden van bestaan:

"Vanuit vrijheid luisteren om samen op reis te gaan"


Mijn Big Five for LifeTM:

D - De kracht van dyslexie, studie- & werkgeluk delen

R - Reizen (doel: evenveel landen bezoeken als ik oud ben)

O - Ontwikkelen

O - Inspiratiecafé OSO

M - Liefdevolle museummomentjes maken met vrienden en familie