Even voorstellen

EVEN VOORSTELLEN...


Ik ben Nicolette van Keulen, de oprichter van Inspiratiecafé OSO en heb al jaren drie dromen die ik graag samen wil voegen in één grote droom; het inspiratiecafé. De drie dromen zijn een (studie)loopbaancoachingspraktijk, een taartenbakkerij en een koffiebar.

De derde droom, die alles verbindt, is die van de koffiebar. Als ik denk aan plekken in de stad waar ik gelukkig van wordt zijn dat allemaal koffiehuizen; hier voel ik mij thuis. Maar deze droom ontstond toen ik op een koffieplantage in Sippi Falls, Oeganda liep. We kregen hier uitleg over het hele proces voordat het ons zwarte vloeibare goud wordt en sindsdien ben ik hierdoor gefascineerd. Koffie betekent voor mij gezelligheid, ontspanning en rust, en zal hierdoor een goede basis kunnen vormen.


Wil je creatief nadenken dan moet je soms een pauze inlassen en alles helemaal loslaten, daarbij helpt een lekker kopje stomende koffie. Wil je creatief zijn dan werkt een inspirerende, gemoedelijke omgeving. De elementen uit de bovenstaande driehoek zullen daarom een versterkende werking op elkaar hebben. Want veel mensen willen graag naar een loopbaancoach, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Dan stap je niet snel bij een coach naar binnen, maar bij Inspiratiecafé OSO kan je op een rustige en ongedwongen manier kennis maken met de coachingsmethode.

Ik heb, naast verschillende kleine cursussen, gestudeerd aan de Hogere Hotelschool Maastricht en de Rijksuniversiteit Groningen, waar ik tijdens een Master in Human Resource Management ben gespecialiseerd in work/life balance en het geluk van werkende vrouwen. Daarnaast heb ik jarenlang bijbaantjes in de horeca gehad en nu al 3 jaar een coachingspraktijk. Hierdoor weet ik dat ik naast passie ook de juiste vakkennis bezit. Ook heb een inspirerend team om mij heen verzameld, dat naast horeca verscheidene passies heeft op het gebied van coaching, gesprekstechnieken, massage en kunst.

 


Ik kan me best voorstellen dat je dit een gekke combinatie vindt, dus laat ik ze even uitleggen.
Mijn droom om studieloopbaancoach te worden begon toen ik tijdens mijn studie vast liep door leerproblemen (met name dyslexie) en er alleen maar hulp geboden werd door kindercoaches. Mijn dyslexie was als een blok aan mijn been, waardoor ik op een bepaald moment echt niet meer door kon. Toen ben ik mij gaan verdiepen in leerproblemen en hoe je daar eigenlijk gemakkelijk mee kan leren. Nu mag ik MSc. achter mijn naam zetten en probeer ik de huidige studenten  mee te geven dat studeren niet moeilijk hoeft te zijn. Echter, ik merk regelmatig (en dat blijkt ook uit onderzoek) dat studenten  op veel studie overstijgende gebieden vastlopen en daar wil ik hun graag mee helpen. Tevens is het percentage bore/burn-outs de laatste jaren snel stijgend en heeft Groningen het hoogste percentage werkloosheid van Nederland. Daarom wil ik mijn coaching veranderen van leerprobleem naar (studie)loopbaan gericht. Voor iedereen die op een kruispunt staat en de weg niet meer weet.


Mijn droom van een eigen taartenbakkerij viel in duigen toen ik erachter kwam dat ik een intolerantie heb voor gluten, maar ondertussen ben ik erachter gekomen hoe je heerlijke taarten kan maken zonder gluten hieraan toe te voegen. Echter, ik merk dat dit in de horeca nog altijd als lastig  ervaren wordt, zowel door koks, bedienend personeel, als door gasten die zelf een intolerantie hebben. Ik vind het daarom belangrijk dat in een huiskamercafé hierop gelet wordt, zodat iedereen zich welkom voelt.